martes, 20 de enero de 2015

1r A: QUÈ M'EXPLIQUES?


"QUÈ M'EXPLIQUES?" 


QUÈ M'EXPLIQUES DE NA LAURA: FINAL DE CURS!!



QUÈ M'EXPLIQUES DE N'ARIADNA: 16-06-2015

N'Ariadna l'exploradora! Així ha titulat el seu què m'expliques, per parlar-nos de l'excursió que va fer fa poc a les Salines amb en Marc, el seu germà, el seu padrí i na Kira, una preciosa caneta. Varen caminar per camins i en Marc va descobrir un estanc amb peixos. Ens ha dit que s'ho va passar genial!







QUÈ DIVERTIT ARIADNA!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN JAIME: 03-06-2015
Toca el torn a en Jaime!!! Ha aprofitat per explicar-nos el seu viatge al país dels vikingos, NORUEGA!!! Abans d'anar allí, ell, els seus pares i les seves germanes varen anar a Palma a visitar als seus avis. 
A Noruega varen poder tocar la neu i anar en trineu!!! També varen visitar Oslo, la capital del país i el seu port.
Per acabar, ens ha parlat del seu equip de fútbol.






EXCEL·LENT JAIME!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN MARCOS: 26-05-2015

En Marcos ens explica: el seu viatge a Madrid!!!

El dos de gener, ell i la seva família, varen anar de vacances a la capital d'Espanya, Madrid. Com era Nadal varen passetjar pels carrers que estaven molt decorats amb llumetes de Nadal. També varen anar al SÚPER MUSICAL del Rey León i... al CONCERT DE NA VIOLETTA, on hem vist a les fotos que va anar moltíssima gent.












QUÈ DIVERTIT MARCOS!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE NA DANIELA: 18-05-2015
A na Daniela li encanten els animals per això ens presenta... ELS SEUS ANIMALETS!
El primer de tots és en SÚPER PACO, un preciós i suau conill marronet. Na Daniela ens ha explicat que menja pastanagues, pebrot i pienso per conills. És molt tranquil i graciós. El més guay és que l'hem pogut conèixer a la classe i ens ha encantat poder-lo tocar!!

Mirau...




 Na Daniela també té dos canets, en Rodi que té 12 anys i na Pegui que té 9. Són molt llaminers (golosos) i per això na Daniela els compra galletetes per cans.També ens ha dit que en Rodi la protegeix quan dorm.






QUINA PASSADA DANIELA!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE NA MALEN: 18-05-2015
Na Malen és una súper esportista ja que practica molts d'esports: natació, gimnàsia rítmica i patinatge!!
Ens ha dit que participa a moltes carreres de patinantge i que guanya medalles molt xulis. Na Malen considera que el seu professor de patinatge és el millor patinador d'Eivissa!! També li agrada molt anar a veure jugar a bàsquet al seu germà Joaquim.
Na Malen és taaan creativa, que inventa figures de gimnàsia rítmica amb els patins! També empra aros i teles per fer figures.









QUÈ DIVERTIT MALEN!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN DAVID: 28-04-2015
En David va aprofitar per fer una descripció d'ell mateix i del que més li agrada. Ens va dir que el seu menjar preferit són les paelles que fa el seu papi (mirant la foto entenem per què ho dius David, quina pinta...). Té un canet que es diu Rock, i juga a bàsquet a Sa Real amb el número 10.






EXCEL·LENT DAVID!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE N'OLIVER: 24-04-2015
A n'Oliver li encanta cuinar i va aprofitar per explicar-nos la recepta de la pizza que ell fa a casa seva amb la seva mami. Mmmmm què bona! A veure si ens animam i la cuinam a l'escola algun dia.
També va aprofitar per explicar-nos el seu viatge a Paris amb visita exclussiva a la Torre Eiffel i un altre viatge al parc d'atraccions de Terra Mítica, Benidorm.






FANTÀSTIC OLIVER!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE N'AITOR: 14-04-2015
El dimarts passat n'Aitor ens va explicar què va fer aquestes vacances de Setmana Santa. S'ho va passar genial perquè va viatjar a ALEMANIA a visitar als seus avis i també varen aprofitar per anar a visitar molts de llocs xulis com: el ZOO, on va poder veure moltíssims d'animals i EL MUSEU DE DINOSAURES, on es va poder fotografiar-se amb maquetes enormes de dinos. Tota una aventura!!







 GENIAL AITOR!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE NA LUCIA: 30-03-2015
A qui no li agrada disfressar-se? A na Lucia i la seva família els hi ENCANTA, tal i com ens ha explicat i mostrat a les fotos.
Ens ha mostrat disfresses de tot tipus: d'infermera quan va rebre al seu germanet Pau a l'hospital, a Carnestoltes quan es va disfressar amb la seva família dels dibuixos Ben i Holly, de Sirenita amb els seus cosins, les disfresses de P5, a Halloween... i un munt més!!!
Què divertit!!!! Quina serà la pròxima disfressa Lucia?






  


SÚPER WAY, LUCIA!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN VÍCTOR: 24-03-2015
En Víctor també ens va explicar el súper viatge que va fer a Barcelona el passat mes de Març per veure als seus cosinets Ivet i Quim, que viuen allà.
S'ho va passar pipa! Varen fer una festa de pijames, varen visitar el Port del Compte, varen veure la neu i fins i tot... varen ESQUIAR!!! En Víctor ha aprofitar per presentar-nos a la seva germaneta Núria que té un anyet.






QUÈ DIVERTIT VÍCTOR!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN MARC ANTONI: 20-03-2015
En Marc Antoni ens va explicar el seu viatge a Madrid que va fer amb la seva família!! Varen anar a la neu i allí en Marc va poder fer un ninot de neu súper xuli.
També ens va parlar del seu esport preferit: el FÚTBOL. En la foto surt jugant un partit.







FANTÀSTIC MARC ANTONI!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE NA CARMEN: 17-03-2015
Avui na Carmen ens ha explicat... EL SEU VIATGE A DISNEYLAND PARÍS!!!!!
Ens ha dit que va anar 4 dies amb la seva família i uns amics. S'ho varen passar GENIAAAAAAL i que ella i la seva germana estant intentant convèncer als seus pares per tornar a anar!!

Allí varen montar a atraccions, varen veure personatges Disney, però el que més li va agradar va ser la desfilada de princeses!! Què MÀGIC!!! També ens ha dit que ella i n'Ariadna (la germaneta) es varen vestir de princeses i un dels dies es varen maquillar de fades.





                                       Preguntes per na Carmen!



                                          ¡¡¡¡GUAPOSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!




MERAVELLÓS, TAL I COM ENS HAS DIT CARMEN!!!

 QUÈ M'EXPLIQUES DE N'ANDREA: 11-03-2015
 Ahir n'Andrea va explicar-nos el que va fer el diumenge passat... 
UNA SÚPER VISITA A LA POLICIA LOCAL!!!!! 
El seu papi és policia local i va aprofitar per visitar les instal·lacions on treballa, juntament amb el seu germanet i la seva mami. Varen estar a les oficines on reben les cridades del 112 de les persones que necessiten ajuda. També va tenir la SORT de pujar a una moto i a un cotxe de policia... fins i tot varen encendre els llums i les sirenes!!!! QUÈ WAY!!!!!
I per últim, ens va contar una anècdota de la policia que va passar no fa molt: un home i els seus dos fills es varen perdre al bosc. Després de moltes hores, la policia local els va trobar!! Hem aprofitat per fer reflexió i entendre que la policia fa una gran feina i sempre estan per ajudar-nos.
N'Andrea ens ha dit que s'ho va passar pipa!!!! Ja es veu!!!



                                             





 N'Andrea ens mostra la súper feina.
 Dibuix que varen fer els nins "perduts" a la policia.


UNA VISITA MOLT XULI ANDREA!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN FRANCESCO: 05-03-2015
En Francesco ens ha explicat el seu SÚPER VIATGE al BIOPARC de València!!! Ens ha dit que va anar amb la seva germana, el seu amic Pau i el germà d'en Pau. També ens ha comentat que els encanta anar amb avió i que aquest viatge li ha encantat!!!
Al parc varen veure moltíssims d'animals com: flamencs, girafes, elefants, goril·les, cocodrils... Mentre vèiem les fotos hem aprofitat per repassar una mica de naturals amb el tema dels animals mamífers i les aus.


                                            En Francesco ens mostra les fotos!
                                           Alguns dels animals que va veure al BIOPARC.
                                              Moments de l'exposició.



QUINA PASSADA FRANCESCO!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN MANU: 03-03-2015
En Manu és un gran porter i ens ha explicat com va ser el seu PRIMER PARTIT DE FÚTBOL contra el Sant Josep!!!
Ens ha dit que estava una mica nerviós, però que finalment no li varen marcar CAP gol!! El partit va acabar en un 2 a 2 i tots varen estar molt contents!
També ens ha comentat que abans de sortir al camp, l'entrenador els va fer una xerrada i que abans de jugar, és important escalfar per evitar lesions. Ets un gran porter!!!!


                                            En Manu exposant la seva feina.


                                           Fotos del moment del GRAN PARTIT!



 QUÈ BÉ MANU!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE N'ÓSCAR: 26-02-2015
El dijous passat, n'Óscar ens va explicar el que fa durant les estacions d'hivern i estiu. Durant l'estiu aprofita per anar a la platja amb els seus cosins i també per anar a Formentera amb la llanxa del seu oncle!
I durant l'hivern, n'Óscar i la seva família viatgen a Barcelona per anar a veure a la seva cosina Sofia. També ens ha explicat que aprofiten uns dies per anar a la neu! Quines vacances més divertides!!!



                                           N'Óscar ens explica com passa les vacances!

                                          


 SÚPER BÉ ÓSCAR!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE N'AROA: 20-02-2015
N'Aroa ens ha presentat a la seva germaneta Jimena, que va néixer el 13 de gener!!! La mamà de n'Aroa diu que ha estat un regal dels Reis d'Orient atrassat. El millor regal de Reis sense cap dubte!
Tots estàvem desitjant que ens la presentàs al "què m'expliques" per poder-la veure i ens ha semblat preciosa!! Enhorabona família!!
N'Aroa ens ha explicat que el dia que va néixer na Jimena estava a l'escola i va venir la seva "güela" a cercar a n'Olivia (l'altra germaneta) i a ella, per anar a conèixer a na Jimena a l'hospital.
Per acabar, n'Aroa ens ha fet un joc molt divertit "qui és qui?". Com les tres germanes es semblen molt, ens ha fet endevinar qui era cada una. Ens ha costat una miqueta diferenciar a n'Olivia i a na Jimena, però al final ho hem endevinat!!! Ens ha agradat molt la idea!!!


                                           N'Aroa ens presenta a la seva germaneta.
                                           Precioses fotos de na Jimena (un mes).
                                           


                                           "Qui és qui?". Jugueu vosaltres... no és fàcil, oi?


 QUÈ DIVERTIT AROA!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN PAU: 16-02-2015

Avui en Pau ens ha explicat moltes coses en el seu "què m'expliques". Una d'elles ha estat el viatge a Astúries que va fer amb la seva família. Segons en Pau, durant el viatge va veure moltes vaques, va fer piragüísime a un riu amb el seu pare, va anar a un llac, va visitar l'aqüeducte de Segòvia*... En definitiva, s'ho va passar pipa amb la seva família. També ens ha parlat del seu esport preferit, el bàsquet, que el practica per les tardes a la nostra escola amb altres nins de la classe. Ens ha dit que el que més li agrada és marcar canastes i com entrena la seva entrenadora!!


L'aqüeducte de Segòvia és una construcció romana de la segona meitat del segle I i principis del segle II dC. Fue construido para conducir hasta Segovia el agua de la Sierra.

                                                           Aqüeducte de Segòvia!


                                              En Pau ens explica...



                                            En Pau ens mostra les fotos del viatge!


 EXCEL·LENT PAU!!!

QUÈ M'EXPLIQUES D'EN GABRIEL: 06-02-2015

En Gabriel ens ha presentat la seva preciosa caneta: na TERRA!!! (que per cert, ens ha encantat el nom).
En Gabri ens ha explicat que na Terra, que té 9 anys, a vegades és una miqueta entremaliada i fa alguna malifeta, com agafar tot el que es va trobant. El que més li agrada és menjar! i quan van a passejar li encanta còrrer molt ràpid. Tan ràpid... que fins i tot un dia es va escapar.
Ens ha fet molta gràcia la foto en la que na Terra surt amb les ulleres del seu papi. Surt molt simpàtica! Gabriel, ens ha encantat conèixer la teva mascota!!

                                    "Què m'expliques" d'en Gabri (amb una decoració molt "canina")
                                             Aquí surt na Terra amb les ulleres!
                                          Torn de preguntes per saber més coses!


SÚPER GABRIEL!!!


QUÈ M'EXPLIQUES DE N'EMMA: 02-02-2015

El dilluns n'Emma ens va parlar de canets! La seva tia té dos canetes (una és raça Yorkshire) i diu que quan ella no hi és, la seva família i ella s'encarreguen de cuidar-les i passejar-les com ens mostra a dues fotos.
També ens ha mostrat el dia que va anar a una gossera i va veure a dos precisos canells. Quines monades!!! (i que important són els animals, eh!!!)



 BRAVO EMMA!!!


QUÈ M'EXPLIQUES DE NA GABRIELA: 29-01-2015

El passat Nadal, na Gabriela va anar de viatge a... "nada más y nada menos que"... Disney Land Orlando i Las Vegas!!!! WOWWWWW!!!!
Així que ens ha explicat com va ser el seu viatge. Ens ha dit que a Disney va conèixer a n'Ana i n'Elsa, personatges de la pel·lícula FROZEN!!!!
A més, va patinar per primera vegada sobre una pista de gel amb el seu papi i que li sortia prou bé. També ens ha contat que va anar a Las Vegas i que hi ha moltes maquinetes per jugar.
Està clar que s'ho va passar SUUUUUPER bé i com ens va dir ella... vol tornar!

                                                    Na Gabriela en el moment de l'exposició.

MOLT BÉ GABRIELA!!!

QUÈ M'EXPLIQUES DE NA Mª JOSÉ: 26-01-2015

Avui na Mª José ens ha parlat de les activitats que practica i que, per suposat, li agraden molt. Són el karate i montar a cavall!
Ens ha explicat qui són els seus mestres "karatecas" (que són cinturó negre!) i ens ha dit que tots dos són bons mestres amb els que aprèn molt. També ens ha dit que un dia va anar a montar un cavall marró i s'ho va passar molt bé. Quines activitats tan divertides!!!

                                              "Què m'expliques" de na Mª José.
                                            Moment de lectura per la resta de la classe.
                                           
GENIAL KARATECA!!!


QUÈ M'EXPLIQUES DE NA LAIA: 16-01-2015
La primera en estrenar el "què m'expliques" ha estat la nostra companya Laia!! 
Na Laia ha fet molta feina per explicar-nos a tots com ha passat les vacances de Nadal. Pel que ens ha llegit i mostrat, no s'ha avorrit gens: visita de Papà Noel a casa dels seus avis, nadales, dies a la neu amb les cosines, regals... QUINA SORT!!

Aquí teniu unes fotos de la seva exposició i de l'atenció que hem posat quan ens ho contava:
                                      Na Laia mostrant-nos les fotos.

BONA FEINA LAIA!!!


QUÈ M'EXPLIQUES D'EN GONZALO: 19-01-2015

 El nostre company Gonzalo ens ha explicat com ha estat el seu cap de setmana sembrant un arbre a l'hort del seu "güelu" amb l'ajuda del seu germà petit i també, ens ha presentat la seva mascota, una gateta blanca molt bonica que a vegades s'enfila als arbres i no vol baixar.

Ens ha agradat molt veure i escoltar com ha passat en Gonzalo el cap de setmana!!



                                      "Què m'expliques" d'en Gonzi

 MOLT BÉ GONZALO!!!


 QUÈ M'EXPLIQUES DE N'HUGO: 21-01-2015

Avui n'Hugo ens ha explicat el viatge que va fer l'estiu passat a Paris i ens ha mostrat la seva mascota... un preciós cavall blanc que es diu Terri!!
 Ens ha dit que l'atracció que més li va agradar va ser un cohet espacial i que va conèixer a n'Stitch. 
Ens ha agradat molt la seva explicació i les fotos, sobretot la del seu cavall blanc.

                                                       Quin viatge més divertit a París.
                                                       "Què m'expliques" de n'Hugo.
                                          N'Hugo en un moment de l'explicació.
                                               El cavall blanc, en Terri.


FANTÀSTIC HUGO!!!

Es tracta d'una llibreta viatgera que rodarà de casa en casa durant uns dies per a què cada un dels astronautes juntament amb les seves famílies expliquin a la resta de la classe tot allò que vulguin (viatges, dies especials, aniversaris, caps de setmana...). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario