martes, 20 de enero de 2015

1r A: PROJECTE "Fins a l'infinit... i més enllà"

"FINS A L'INFINIT... I MÉS ENLLÀ"

La classe dels ASTRONAUTES estam duent a terme un projecte sobre l'Univers des de principi de curs i estam aprenent moltíssimes coses xulis que no sabíem!!

Amb ajuda de les famílies, cada astronauta ha elaborat un SUPER treball durant les vacances de Nadal i, ara, estam realitzant exposicions del que ha investigat cada un amb la seva família.

A més a més dels SÚPER TREBALLS, hem vist vídeos, contes i llibres per extreure informació de l'espai, hem dissenyat les nostres naus espacials i també ens hem fet un carnet d'astronauta de la NASA.

                                              SISTEMA SOLAR:

                                      
                                          Moviment de ROTACIÓ de la TERRA:

                                           Moviment de TRANSLACIÓ de la TERRA:


                               L'astronauta Pedro Duque ens mostra l'Estació Espacial Internacional
                             (al youtube teniu la segona part, per si voleu acabar de veure el vídeo complet):

                                           Enlairament d'un cohet espacial de la NASA:


La nostra exposició de treballs cada vegada va augmentant amb més informació. Quan tinguem tota recollida treballarem sobre els treballs realitzats per saber cercar la informació que hem recollit entre tots!!! 
Els astronautes han treballat moltíssim perquè han quedat uns treballs IMPRESSIONANTS!!


                                                    Carnets d'astronauta de la NASA

  06-03-2015

Hem iniciat nou tema de socials, la Terra, i na Cindy ens ha explicat moltes coses sobre el nostre planeta.

Hem repassat els dos moviments que fa el planeta, el de rotació que origina el DIA i la NIT i el de traslació que origina les 4 ESTACIONS DE L'ANY. També hem repassat els mesos de l'any i na Cindy ens ha fet un súper prezzi amb els mesos que cumplim tots. Després hem fet una activitat!

                                            Feim els dos moviments de la Terra.

                                   Exemple amb una llinterna del moviment de rotació.VOLEU SABER QUÈ ENS HAN CONTAT ALGUNS ASTRONAUTES?

Na Malen ens explica... "La nostra amiga la lluna"

Na Malen amb ajuda de la seva mamà ha realitzat un treball molt ORIGINAL sobre el nostre satèl·lit natural, la LLUNA. Ens ha descobert moltíssimes coses; per exemple, que la lluna gira al voltant de la Terra i tarda aproximadament un mes en fer una volta completa, ens ha parlat de les fases de la lluna i ens les ha representat amb GALETES OREO!!!, també ens ha fet un telescopi i, fins i tot, ens ha parlat de quin va ser el primer animal en viatjar a l'espai, la caneta LAIKA!!!!
Enhorabona per la feina astronauta!!!

                                                         Na Malen amb el seu treball!
                                                   La lluna gira al voltant del Sol... ho veis?
                                               Na Malen ens explica les 4 fases de la Lluna
                              Les fases de la lluna... amb galetes OREO!!!


En Jaime ens explica... "els moviments de la Terra"

En Jaime ens ha explicat quins són els dos moviments que realitza la Terra: el moviment de rotació (que gira sobre sí mateixa i tarda 24 hores) i el moviment de traslació (que gira al voltant del Sol i tarda 365 dies, és a dir, un any).
 Hem aprofitat per fer una representació visual dels dos moviments: en Jaime ha girat sobre sí mateix (moviment de rotació), en Jaime ha girat al voltant de na Laura (Sol), moviment de traslació, i finalment, en Jaime ha fet els dos girs alhora tal i com passa. Fàcil, no? 

Molt bé astronauta per aclarir-nos aquests dos moviments importants!!!
                                                     En Jaime ens mostra el seu super mural!
                                                        Moment de l'exposició amb na Laura.

Na Maria José ens explica... "la seva investigació"

Aquesta astronauta ens ha explicat moltes coses sobre l'espai. Primer ens ha parlat de les constel·lacions i ens ha dit que moltes són dibuixos mitològics i signes del zodíac. També ens ha parlat de la Terra i ens ha fet una explicació molt correcta de les 4 estacions. I per últim, ens ha parlat dels astronautes més famosos de la història. 

Hem après molt amb l'astronauta Maria José!!!

                                                   Mostrant les constel·lacions.
                                            Llegint el treball.
                             
En Francesco ens explica... "molts de detalls sobre l'Univers"
 L'astronauta Francesco ha investigat moltíssim amb l'ajuda de la seva mamà i ens ha portat moltíssima informació com un astronauta expert.
Ens ha parlat de: contel·lacions, naus espacials, enlairaments de naus, com viuen els astronautes (com es netetjen, dormen, menjen...)... i, fins i tot, hem après que a l'espai tenim una Estació Espacial Internacional que sempre gira i recull molta informació de l'espai.

Quant t'has esforçat astronauta Francesco!!!


                                          Quanta informació interessant!!
                                               Moment de la seva exposició.En Pau ens explica... "Com viuen els astronautes a les naus espacials"


3, 2, 1... L'astronauta Pau ens ha "enlairat" informació sobre com viuen els astronautes durant la seva estància a l'espai i ens l'ha portat d'una forma molt original... en un cohet!
Ens ha parlat de com dormen, de com menjen, dels uniformes que porten i dels astronautes i missions més importants!!. Hem après un nou astronauta espanyol que no coneixíem: Miguel López Alegria.
Molt original astronauta Pau!!!


                                            Pau explicant la seva investigació.                                             En Pau i la resta d'astronautes.

En Gonzalo ens explica... "estels i constel·lacions"

L'astronauta Gonzalo ens ha portat molts d'exemples de les constel·lacions més importants que podem trobar al cel per la nit. També ens ha explicat el que és una estrella i una constel·lació i, hem après, que l'estrella polar està a l'Ossa Menor i ens guia cap al Nord.
Les constel·lacions les utilitzaven els nostres avantpassats per guiar-se, nosaltres hem arribat a la conclusió de que és molt difícil trobar algunes i s'ha de tenir una bona imaginació.
Un treball molt visual. Bona feina Gonzalo!!!!
                           Mostra visual d'algunes constel·lacions.


N'Andrea ens explica... "què és un astronauta?"

Avui n'Andrea ha començat explicant-nos què és un astronauta. Ens ha llegit la definició i hem après una nova paraula: "tripulant".
També ens ha explicat amb molt de detall i amb unes fotos impressionants, com és l'uniforme que porten (casc per no enlluernar-se amb el Sol, botes fortes per trepijar superfícies rocoses, uniforme que s'adapta a les articulacions dels astronautes per facilitar els moviments...). Molt interessant tot el que ens ha explicat!! SÚPER astronauta Andrea!
Na Daniela ens explica... "La via Làctia"
L'astronauta Daniela ens ha portat un nou terme que no coneixíem... VIA LÀCTIA*! Ens ha costat una mica entendre el que és una galàxia**, però entre tots i amb ajuda dels llibres guia que els astronautes porten a classe ho hem entès millor.


*La Via Làctia: és una galàxia de forma espiral on es troba el Sistema Solar (és el nom de la nostra galàxia). Està formada per més de 200 mil milions d'estrelles iguals o semblants al nostre Sol, i els seus planetes, juntament amb milers de nebuloses. Totes les estrelles que veiem en el cel formen part de la nostra galàxia, i són les que formen les agrupacions anomenades constel·lacions.**Galàxia: és un grup de milers de milions d'estrelles que es mouen a través de l'espai.

                          Súper mural de na Daniela.                          Concepte nou: Via Làctia.
  
N'Aroa ens explica... "La Terra"

L'astronauta Aroa ens ha portat molt informació del nostre planeta (infomació que ens servirà per explicar el proper tema de socials, la Terra) i ens ha parlat de les característiques de les 4 estacions de l'any.


N'Óscar ens explica... "com es formen les estrelles"
Aquesta setmana li ha tocat el torn a l'astronauta Óscar i ens ha portat informació nova. Ens ha dit que les estrelles neixen a causa de les nebuloses.
Com no sabíem què eren les nebuloses, hem hagut d'investigar què eren i hem après que són núvols de POLS i GAS de diferents formes que hi ha per l'espai i que originen els estels. 
                                                Nebulosa.
                                                 Nebulosa.
                                          
No hay comentarios:

Publicar un comentario